Kitörve a fizikai tér korlátaiból elhozzuk nektek az online közösségi konyhát, ami igényes és közvetlen, praktikus és átgondolt, finom és mutatós, fenntartható és változatos egyben. 

Rengeteg receptet és főzős videót nézünk, de egy dolog mindből hiányzik: a tényleges jelenlét! Online workshopjainkon most végre úgy főzhetsz, hogy valós időben haladunk közösen, lépésről-lépésre, miközben képernyőn keresztül tanácsokat is kaphatsz konkrétan arra, hogy mit csinálj, ha például kicsit odakapott a rizottód, vagy vajon eleget pirult-e a hagyma. Több résztvevővel pedig több praktikából, szokásból és gubancból, egymástól is tanulhatunk.

Mindezt a saját, megszokott konyhád közvetlenségében, abszolút laza hangulatban.

Kinek ajánljuk?  Aki szívesen tanulna, kapcsolódna, és érdeklik a szezonális, változatos főzési megoldások.
Abszolút kezdő szakácsokat és gyakorlott konyhatündéreket is szívesen látunk. Minden főzés egyedi és mindegyikből lehet mit tanulni, megosztani.

Megnézem az aktuális workshop kínálatot!
Jelentkezem a következő workshopra!

Minőségi alapanyagok

Minden alapanyagot, ami a közös főzéshez szükséges, szívesen be is szerezzük neked, amiben segítségünkre vannak partnereink, akik hazai kistermelők prémium termékeit juttatják el hozzánk. Érdemes megkóstolni, milyen meglepően más ízélményt lehet elérni minőségi alapanyagokkal!

Prémium zöldségeket és gyümölcsöket a Farm 2 Fork, szárazárut a Nepazarolj, tejtermékeket a Sajtangyal, szabadtartású tyúk tojásokat pedig a Youtyúk biztosítja!

Részvétel feltételei és díja

  • worksopjainkat min. 5 és max 15 fővel indítjuk (ha egy alkalom betelik, nyitunk új időpontokat!)
  • részvételi díj: amit megengedhetsz magadnak, és amennyivel jó szívvel támogatnád kezdeményezésünket: a jelentkezési űrlapon jelölheted meg az összeget
  • stabil internetkapcsolat
  • zoom alkalmazás futtatására alkalmas telefon / laptop
  • jelentkezés: online a megadott időpontig
  • és fontos, hogy nem szükséges semmilyen különleges főzési tapasztalat 🙂

WORKSHOPJAINK

Főzelék variációk egészségesen

Időpont: 2020.06.04. 18:00-20:00

Nem csak egészséges és laktató, de ha tudjuk mi a titka, pofon egyszerű bármilyen idényzöldségből összedobni: mi most újkrumpli alappal készítjük, köles fasírttal megspékelve. Csodásan kombinálható, főételként és köretként is működik.

Atomjaira szedjük a főzelék készítést, hogy legközelebb karalábéból, vagy akár céklából is bátran nekifogjatok.

Jelentkezem!

Zöld rizottó variációk 6 perces tojással

Hamarosan…

Egy jó rizottó sok mindenre képes! Remek alapja, vagy körete sokféle ételnek, szuper maradékmentő és csodásan variálható mindenféle szezonális zöldséggel. Nagyon könnyen lehet belőle ilyen-olyan mentes verziókat készíteni és nagyon hálás, laktató, különleges étel.

Kakaós-vajas keksz készítés

8-14 éves gyerekeknek
Hamarosan…

Finom édességet enni kell! De figyeljünk rá, hogy jó alapanyagokból készüljön és ne agyoncukrozott desszert legyen belőle. A legjobb az, ami otthon készül, kis ügyes kezek által, amiből mindenkinek jut. Talán még a szülőknek is a kávé mellé. Megmutatjuk, hogyan süssenek a gyerekek isteni ropogós kekszeket az uzsonnás dobozukba, amivel másnap vagánykodhatnak a suliban a barátaiknak. És ígérjük, azt is megtanítjuk nekik, hogyan pakoljanak el maguk után. 😉

Rántotta készítés

8-14 év közötti gyerekeknek
Hamarosan…

Akár magadnak, akár az egész családnak, pontosan úgy, ahogy szereted, szeretitek. Megmutatjuk az alapokat és néhány trükköt, amitől még finomabb és színesebb lesz a rántotta!

Online főzés családi- és baráti társaságoknak, a legjobb csapatoknak!

Rajtotok múlik! Egyeztetés szerint

Marha nehéz összehozni, hogy mindenki egy időben, egy helyen jelen tudjon lenni. Maradjon mindenki a saját, megszokott konyhájában, és vegyetek részt egy közös főzésen online. Mondjátok meg ti, mit főznétek szívesen ebben a 1,5-2 órás idősávban, mi pedig segítünk bevásárolni és elkészíteni.

Ha nincs még konkrét ötletetek, szemezgethettek a mi ötleteink közül is:

A pácolás rejtelmei 

Party falatok, snack-ek

Zöldségpogácsa 3 féle mártogatóssal

Egyszerű dip-ek

Saláta variációk

Érdeklődöm!

KIKKEL TALÁLKOZHATTOK A WORKSHOPOKON?

A Four Bites egyik fele, akik már legyőzték a kamera előtti lámpalázat, Ancsa és Berni lesznek a segítségetekre, akik nem csak a recepthez mutatnak egyszerű trükköket, de hasznos konyhai tippeket és ötleteket is megosztanak veletek, amiket bátran használhattok később is.

Ancsa – Turi Anikó – a Four Bites csapat oszlopos tagja, már lassan 2 éve. Hihetetlen egymásra találás volt a miénk, teljesen azonos értékrenddel működünk, mi szerint a fenntarthatóság, odafigyelés és humor elengedhetetlen kellékei egy konyhának, de az életnek is. Emellett egy 9 éves tündérnek az anyukája, és a Rizsázzunk gasztroblog szerkesztője. Egy néhány fős, fancy vacsoraesttől, gyerekeknek tartott foglalkozásokon át a többszázfős catering eventek sem riasztják vissza.

Emelett Bernivel is találkozhattok, hogy legyen, aki a technikáért és interakcióért felel, na meg ha már ott van, természetesen kóstol is.

WORKSHOPOK MENETRENDJE

Főzés előtt…

  • Jelentkezés online
  • Ezt követően e-mailen elküldjük:
    • az alapanyag- és eszközlistát
    • néhány előkészületi instrukciót
    • a zoom hívás bejelentkezési adatait
    • a technikai és fizetési információkat
  • A közös főzés napján megérkezik hozzád a rendelt alapanyag
  • Kamera, fények, technikai beállítások, és indulás!

Főzés alatt…

  • 17:45 – bejelentkezés indul
  • 18:00 – KEZDÜNK 
    • Bemutatkozás és ismerkedés
    • “Preppelés”: hámoz,vág,szeletel,kockáz
    • Főzés: főz,süt,ízesít
    • Tálalás és közös öröm az eredménynek
  • 19:30 Opcionális közös evés és beszélgetés
  • 20:00 Hívás vége és mosogatás kezdete

Főzés után…

  • Elküldjük a pontos receptet
  • Kiegészítjük a workshopon fontosabb elhangzottakkal
  • Küldünk egy 3 kérdésből álló visszajelző formot
  • Várunk vissza 🙂