Startup szemlélet a konyhában – Gyakornoki tapasztalataim a FourBites-nál (Rékától)

Miután a FourBites csapat jó pár kreációját megkóstoltam már, izgatottan vártam, hogy velük dolgozhassak mint ideiglenes önkéntes/gyakornok/konyhai kisegítő – nevezzétek, ahogy akarjátok, jól szórakoztam! Motivált az, hogy megfigyelhettem, hogyan dolgoznak, és persze az ingyen kaja is.

Szeretek főzni, de általában nem vagyok az a kísérletező típus, olyanokat főzök, amik korábban már finoman sikerültek, nem így a FourBites csapat. Számukra minden sütő-főző alkalom egy kaland.

A velük való munka rendezett káosz volt, mindenki több dologgal foglalkozott egyszerre, párhuzamosan készültek az édes muffinok, a mini burgerek, közben keverték a toszkán muffinok tésztáját, mindezt egyelőre egy pici konyhában valahol Budapesten. A lányok általános startup szemléletet vittek be a konyhába, létrehoztak valamit, nevezzük MVP-nek (Minimal Viable Product, a leggyorsabban elkészíthető első működő prototípus), megkóstolták, és ha a minőség, íz, állag, szín nem volt jó, visszamentek, próbálkoztak újra meg újra, ha szükség volt rá. Lenyűgöző volt figyelni, ahogy a káoszból 4 féle isteni falatka alakult ki.

A kreativitás elvárás volt és nagyon jól vették a javaslatokat és az építő kritikát. Még azt is megengedték, hogy saját találmányt/kotyvalékot valósítsak meg – gigantikus tojásmuffinokat darált hússal és bazsalikommal. Érdekes, de elég finom eredménye lett.

A sütés-főzésnél még jobb volt látni az emberek reakcióját a falatkák megkóstolása után az eseményen, amire készítettük őket. Tetszett nekik, amit csináltunk, és segítettek is, javaslatokkal és ötletekkel, hogy hogyan lehetne még jobbá tenni a falatkákat.

Összességében hasznosan töltöttem el a délutánomat és estémet; beleleshettem a FourBites kreatív folyamatába, tanultam néhány trükköt, hozzájárulhattam a receptjeikhez a saját ötleteimmel, nagyon értékes tapasztalat volt. Ráadásul jól is tápláltak az egész folyamat alatt, hiszen a falatkákat rendszeresen le kellett tesztelni!